Има ли значение вида на смесителя за кухня, който ще изберем

смесител

Колекцията от смесител за мивка кухня Арена показва на потребителите, че не е толкова лесно да бъде взето решение за покупка на този така важен за домакинството елемент. По своята същност това са битови аксесоари, на които разчитаме за лесно и бързо измиване на съдове, прибори, хранителни продукти. Без смесителя в комбинация с умивалника несъмнено бихме срещнали доста сериозни проблеми с хигиената в зоната, така че е решаващо да се фокусираме към онези компоненти, които имат пряка връзка с личното ни удобство и лекота. Домакинстването може да придобие съвсем различно измерение при избиране на такъв тип оборудване, което напълно да се интегрира спрямо предпочитанията ни и спецификата на интериора.

Особености на добрия смесител

Висококачествените предложения са онези, които впечатляват клиентите. Изключително креативни и функционални са новите модели и действително това, от което се нуждаем са изделията, които оптимално да покрият взискателността ни. Ето какво е препоръчително да притежава смесителя за да можете да си гарантирате още повече удобство и лекота при измиване на различни продукти и посуда:

  • Двустепен керамичен картуш;
  • EcoStart функция за пестене на енергия;
  • EcoClick опция за пестене на вода;
  • FastFix е система за лесен монтаж, с който дори непрофесионалист би могъл да се справи;
  • FastClean е функция за лесно премахване на варовика.

Имайте предвид, че все повече производители акцентират на тези функции като принцип е съсредоточен върху това да се осигури оптимална лекота за домакинята, когато се касае за много повече удобство при ползване на зоната за миене.

Стоящ или стенен монтаж

модерен смесителОще един въпрос, който освен екстрите и съвременните функции вълнува клиентите. Ако преди години беше свръх модерно смесителите за кухня да са монтирани на стената то в настоящето за да се създаде компактност и комфорт в интериора се прилагат повече моделите със стоящо инсталиране.

Приоритетите на стоящите варианти е в това, че:

  • Домакинята може лесно да навигира налягането на водата без да се стига до мокрене на плота или пода;
  • Зоната изглежда много по-подредена;
  • Стоящите смесители са изключително елегантни;
  • Чучура може да се върти на 360 градуса и така да осигури коректно и прецизно измиване;
  • Предлагат се няколко типа възможности за пускане на водата – сензорно, с въртящи се кранчета или с една ръкохватка.

Стоящия монтаж е доста по-удобен. Той е възможно решение за различните видове кухненски мебели и без значение дали става въпрос за готови, модулни, островни или поръчкови то тези аксесоари винаги намират правилната позиция, в която да ни служат безупречно.