Рамката на леглото или матрака са решаващи за спокойния ни сън

двулицев матрак

Спалните са официално признати места за пълноценна почивка и спане. Като основен елемент, който може добре да се погрижи за тялото ни и неговото релаксиране главен виновник в цялата схема за това е леглото. Но само по себе си едно легло без добро оборудване като удобен матрак и  нежно спално бельо няма как да покрие високото ниво на критерии, които имаме. Именно затова днес ще разкрием няколко основни идеи, правила и насоки за това как да намерите и изберете подходящата комбинация от продукти и аксесоари за качествен сън.

Видове легла и техните качествени характеристики

От спалната композиция съществено значение за това да оборудваме наистина качествено зоната за възстановяване се полага на леглата. Да намерим идеалното за себе си легло не  е лесна задача, тъй като има не малко изисквания, върху които трябва да се съсредоточим. На фона на многообразието на пазара това доста трудно решение затова ето ги основните модели легла, от които всеки би могъл да избере съобразно нуждите си:Легло

  • Единични;
  • Двойни;
  • Двуетажни;
  • Ъглови;
  • Приста.

Когато човек трябва да вземе конкретно решение и да има представа кое точно от изброените модели легла би гарантирало неговата пълноценна почивка то от първостепенно значение е приложението на кревата.

Единичните са онези легла, които обикновено се ползват в детски стаи или такива за гости. Факта, че се наричат единични ги прави удобни за ползване от един човек. Като параметри средно статистически едно единично легло може да  бъде с размери 90/190 и малко по-голямо, но като стандарт прието от мебелисти това са основните им габарити.

Двойните легла са една от най-големите категории по отношение на многообразие. Видно те се състоят от достатъчно място, което да може да побере двама души. Като параметри и размери този вариант на легло стартира от размер 140/190 и може да достигне впечатляващите 220/220 см.

Следващите кревати, изброени в горните редове като двуетажни, ъглови, приста са предназначени за ползване от един или двама души. В зависимост от това дали са в детска стая, общежитие, квартира за отдаване под наем, а защо не и мотел леглата от този вид са приложими с оглед на покриване на нашите лични критерии за обзавеждане на конкретната зона.

Без матрак леглото е обикновена рамка

Дори и на-прекрасното легло без задължителния матрак не би било средството, осигуряващо ни идеалната почивка. Според много експерти матраците дори имат много по –високо ниво на важност от самото легло. Затова не би следвало да ви изненада и факта, че когато търсим легла и матраци сме по-склонни да инвестираме повече средства в матрака, а не в рамката, върху, която той ще бъде поставен. Но задачата с подбора на тази важна част от композицията на новото ни легло също среща трудности и то от характер, който има много определящо значение за пълноценната ни почивка и релаксиращ сън. Видовете матраци като размер се изработват по стандарт, така че да могат лесно да намерят своето креватче и да запълнят празнината. За двойно легло, за единично, за бебешки кошари и креватчета, за легла приста и дори такива с кръгла форма. Пазара има с какво да отговори на критериите ви за размер. Що се отнася до това как тялото ви ще почувства леглото и дали усещането ще отговори и на най-високите изисквания за пълноценна почивка то тук вече наблюдаваме такъв избор, че действително свят ще ни се завие.  По отношение на пълнеж матраците могат да бъдат:матрак

  • С пенополиуретан;
  • С покет пружини;
  • С дунапрен;
  • Мемори пяна;
  • Комбинация от изброените по-горе.

Ролята на влаганите материали в производството на матраци е да се постигне невероятна стабилност, комфорт, грижа и спокойствие по време на сън. Затова производителите на матраци не се страхуват да експериментират и да предоставят на своите клиенти онова, от което се нуждае тялото по време на спане и почивка. В съответствие с индивидуалните ни потребности главно от пълнежа на матраците зависи дали те ще бъдат класифицирани в категорията ортопедични или ергономични.

Вечния въпрос

Видовете матраци, които се използват като основен акцент за спокойния, здравословен и достатъчно продължителен сън касае това дали са по-добри еднолицевите или двулицевите матраци. Ето, че стигнахме до още една характеристика на средствата, грижещи се за нашето възстановяване. Моделите с едно и две лица главно се различават по това, че при едните има вградена подматрачна рамка, което създава удобство, особено в случаите, когато леглото няма основа, върху която да поставим матрака.

Еднолицев или двулицев матрак да избера? Това е един от основните въпроси, които вълнуват новодомци и хора, на които им предстои да подобрят нивото си на спокойствие по време на сън. За да се вземе правилно решение обаче е важно всеки да се запознае с предимствата и недостатъците на тези два типа продукти. За да ви улесним в избора Ви ще ги представим в табличен вид.

Вид матрак Предимства Недостатъци
Еднолицев –          Евтин;

–          Предоставя възможност за пълноценна почивка;

–          Предлага се с многообразни пълнежи;

–          Има вградена рамка, което пести допълнителни разходи.

–          Трудно се проветрява при рамка от цялостен плот;

–          Не може да се ползва от двете страни;

–          Бързо се амортизира, поради натоварването на конкретни зони;

–          Труден за пренасяне.

Двулицев –          Осигурява дългогодишно използване;

–          Много добра проветривост;

–          Има страна за зима и такава за летен сезон;

–          Обръщането дава възможност на зоните, които до момента сте натоварвали да се възстановят;

–          Възможност за многообразни пълнежи.

–          Висока цена;

–          Няма рамка и ако леглото не предвижда такава се налага да бъдат направени допълнителни разходи.

 

Еднолицев Матрак В зависимост от бюджета, с който разполага едно домакинство решения можете да намерите за двулицеви и еднолицеви матраци – mebelilenistyle.com. Възможностите са многообразни, но имайте предвид, че не е задължително да се правят компромиси, тъй като тези с едно лице също са вариант, който не бива да бъде подценяван. С трупането на опит и използване на екологични и устойчиви на натоварване материали дори еднолицевите матраци днес се предлагат с гаранция от минимум пет години, което е сериозен мотив да инвестирате по-малко пари, но пък да си осигурите пълноценна почивка, здрав и спокоен сън. От ЛениСтил знаят, че клиентите имат не само различни финансови възможности, но и са критични по отношение на качеството. Ето защо в каталога за легла и матраци mebelilenistyle.com ви очакват най-добрите и доказани продукти на супер цени.