Две причини да сменим водомера

вода

Водомерите са единствените уреди, които могат да предоставят информация за това колко количество вода е разходвало едно домакинство или пък търговски, производствен или индустриален обект за съответния месец. Характерна особеност на водомерите като отчитащи разхода ни уреди е това, че те се монтират и демонтират, съобразно правила, строго определени от дружествата доставчици. Ролята им е изключително важна, тъй като от показанията им зависи колко е стойността на използваната от нас вода.

Защо се сменят водомерите

Можем да направим съпоставка на водомера с бойлера, който ползваме за подгряването н аводата. Ако например забележим, че 80 литров бойлер не загрява добре, водата някак „свършва“ по-бързо от обичайното и се налага повече време уреда да работи за да достигне желаната температура то съмненията за проблем са налице, нали! По същия начин ако месечните сметки за вода се увеличават, а обичайно не сме удвоили разхода ѝ то ето, че имаме основателна причина да потърсим специалист. Обикновено повечето домакинства подозират, че имат скрит теч и не им идва на ума, че сметките са толкова високи заради повредения водомер. В София можете да заявите услугата „замерване“, но имайте предвид, че самата процедура ще бъде за ваша сметка. Има две основни причини, поради които може да се стигне да подмяната на водомера като за първата споменахме току що. Но да ги обобщим и да ги фиксираме:Водомер

  1. Смяна поради дефектирал водомер;
  2. Морално остарял уред за отчитане на водата.

При наличие на основателни причини да смятате, че повредата е във водомера се сезира съответната административна структура на Софийска вода АД по район и се предписва подмяна поради неизправност. Това, което трябва да знаете е, че фирмите извършващи такива ремонти задължително са лицензирани. Цените за услугите са приемливи, но е факт, че те зависят от доста неща. При морално остарял водомер от дружеството доставчик правят организация за поетапна подмяна на старите водомери в жилищните кооперации и блокове в София. и тук услугата се заплаща от домакинствата и е съобразена с основните предписания на Софийска вода АД за въвеждане на водомери с дистанционна отчитане.

Колко ще ни струва услугата смяна на водомер

Дали можем да намери специалист за смяна на водомери на приемливи цени в София? колко ще ни струва новия водомер? Каква е гаранцията? Въпросите, които си задавате са абсолютно логични. Все пак ще се наложи това да е уреда, който ще изчислява разхода, който е правите за плащането на вода. Едва ли сте от хората, за които честата смяна не е от значение. Самата услуга е строго регламентирана. Има етапи на смяна на отчитащия уред както и такса, която е платима от домакинството за услугата. В зависимост от това какъв водомер ще изберете – стандартен или по-иновативен то стойността на цялостната услуга, която вклъчва подмяната и покупката но водомер може да е в рамките на 150-200 лева. Средно толкова върви в софия смяната на старитеаналогови с ифрови водомери. Инвестицията за хора, които работят за минимална заплата не са малко, но пък от гледна точка на инвестиция си струва, защото при дигиталните водомери:

  • Отчитането става много точно и прецизно;
  • Не е необходимо да пускате инкасатора у дома си;
  • Плащате само толкова, колкото е подал дистанционно водомера ви до сървъра на Софийска вода Ад.

Коя фирма в София предлага приемливи цени

Водомери с дистанционно отчитане има вече на приемливи и достъпни цени. Самата услуга като работа и стойност, която трябва да заплатим също е на конкурентно ниво. Когато търсите фирма с лиценз от София, която да извършва такива ремонтни ВиК услуги не приемливата оферта е добре да бъде причината да изберете нея, а тази с най-голяма гаранция за отчитащия уред и положения труд. Предложението ни днес е за ВиК Хелп град София – експерти, които гарантират качество на приемлива цена.