ВиК Хелп – сигурния партньор за смяна на радиаторите за парно отопление

подмяна н арадиатор

Необходимостта от смяна на радиаторите за парното отопление е от вида услуги, които с основание някои домакинства отлагат. Мисълта за ремонт, който ще бъде свързан с мръсотия и битови неволи определено идва да покаже, че ангажимента  и разходите никак няма да са малко. Но в даден момент нещата могат да ескалират и действително да се окаже изключително важна бързата реакция на професионален екип. На какво се дължи това и защо не трябва да се отлага смяната на радиаторите можете да разберете тук https://vikhelp.com/smiana-na-radiatori/. При повече свободно време наистина е добре да намерите отговорите, които търсите в сайта на ВиК Хелп, но ако времето ви притиска днес накратко ще ви разкажем за това каква е причината за смяната на радиаторите и защо да възложите на експерти тази услуга.

Дефекти по радиаторите

С годините е неизбежно телата, на които разчитаме за разпространяването на топлината да не се повредят. Няколко са главните причинители на невъзможни за поправка дефекти:

 • Корозирали радиатори;
 • Прекалено много количество варовик натрупан във вътрешността на тялото, който затруднява циркулацията на горещата течност в системата;
 • Пукнатини, от които водата изтича и така топлозагубите са изключително много;
 • Възникване на аварии, причиняващи чести наводнения на жилището и т.нат.

Ето ви все предпоставки, които всъщност налагат вземането на спешни мерки, които изискват смяната на дефектиралите тела с нови. Как се процедира в такива случаи и на какво да се обърне внимание при наемането на екип? Ще отговорим и на тези въпроси, които имат пряка връзка с това домакинството да си осигури качество, икономия и уют по време на отоплителния сезон.

Професионален екип и характеристика на услугата

Крещящата нужда от това да се подменят преди настъпването на реалния отоплителен сезон радиаторите от системата за парно е тази, която насочва вниманието ни към експерти и професионалисти от ранга на ВиК Хелп. Адекватната и компетентна намеса е гарантирана, така че има защо да търсите само квалифицирани специалисти, които са наясно със спецификата на инсталациите, използващи радиатори.

Професионалистите не само ще ви спестят време и кух главоболия. С тяхна помощ имате 100 % гаранция за това безопасно и безаварийно да използвате новите радиатори години наред. Самата услуга смяна на радиатори е свързана със строго спазване на конкретни стъпки, което реално е отговорността на екипа за компетентно и квалифицирано провеждане на ремонтната услуга.

Какво ви очаква при наемането на екипа на vikhelp за извършване на смяна на радиаторите за парно в дома ви? Ето за какво трябва да сте готови:

 • Първоначален оглед и диагностика на състоянието на отоплителната система;радиатори
 • Избор на нови отоплителни тела. Препоръчват се радиатори от алуминий или биметал, тъй като са с най-високи качества на издръжливост, топлоотдаване и антикорозия;
 • Изготвяне на оферта, съобразно възможностите на домакинството;
 • Източване на системата за да не се стигне до наводнение при извършване на ремонтната услуга;
 • Демонтиране на старите тела;
 • Подмяна на връзки, където е необходимо да бъде направена такава;
 • Монтаж на нови тела;
 • Сглобяване на системата;
 • Обезвъздушаване;
 • Тестване за течове и други изискващи внимание проблеми;
 • Ангажираност на екипа за поддръжка и профилактика на системата по време на гаранционен срок и извън него.

Съществен момент е това да възложите подмяната на радиатори на квалифициран и опитен екип. Статистически това идва да покаже, че наистина има значение на кого ще възложите изпълнението на услугата. От вашия избор реално зависи дълголетието на отоплителната инсталация и липсата на ангажираност от ваша страна към каквито и да било проблеми, които могат да се отнасят за правилното функциониране на радиаторите. Опит, компетентност и гаранция за качество – това ви осигурява екипа на vikhelp. Осигурете си спокойствие през зимата и се насладете на благоприятна топлина, спокойствие и комфорт.