Възможности за покупка на уред за отопляване и приготвяне на храна

готварска печка

Печките и камините на дърва обикновено сме свикнали да разглеждаме като отоплителни уреди. Практиката сочи, че усвояването на топлината е в интерес на реализирането на икономиите от домакинството. Със сигурност сте чували, че има и такива решения, които се използват не само за да осигурят топлина и уют в жилището, но на тях може и да се готви. За разлика от старите готварски печки на дърва, които са използвали вашите баби съвременните са много по-усъвършенствани като дизайн, контрол и функции. А това определено допада на потребителите, за които е приоритет да спестят средства от разходи през зимата. С идеите и предложенията от https://www.balkanenergy.bg можете да си осигурите ефективно разходване на твърдото гориво и освен това да се насладите на вкусно домашно приготвена храна.

По какво готварските отоплителни печки превъзхождат останалите

Само при мисълта, че едно количество гориво може да бъде използвано едновременно както за отопляване така за печене, варене или пържене е показателно, че пестите средства. Това е основното, по което готварските уреди от този тип превъзхождат стандартните камини, котли или печки, които се използват само и единствено за отопляване. Идеята е в това да се осигури не просто комфорт, но това да намали съществено разходите на домакинството както за електричество така и друг енергиен ресурс, който се използва (в случая дърва).

Удобствата, от които можете да се възползвате се отнасят до това, че:

 • Използвате и обслужвате един уред, а вършите важни домакински неща благодарение на експлоатирането му;
 • Пестите от енергия;
 • Винаги имате топла и вкусна храна;
 • Можете едновременно да се отоплявате, да използвате плота на печката и да печете във фурната.

Несъмнено това са доста явни удобства, които улесняват домакинята в ангажиментите ѝ, които са свързани с отоплителния процес на имота както и приготвянето на различни видове храни, любими на семейството.

Видове готварски печки на дърва

печкаЗа да бъде още по-оптимизираща разходите това, от което биха предпочели да се възползват домакинствата са такива уреди, които могат да отговорят за цялостния комфорт на жилището. Два основни типа такива готварски печки се предлагат на пазара и точно на тях акцентират от магазин Balkan Energy. Целта е съобразно търсената идеална възможност и специфика на жилището домакинството да вземе правилно решение и да намали сметките за електричество, които обичайно заплаща за топлина и готвене.

Водещи модели са:

 • За отопляване на една стая. Автономни уреди, които са с добра мощност и могат спокойно да се погрижат за пространство, което е между 20 и 30 квадрата. Често се инсталират във всекидневни или трапезарии, където би могло да се готви заради комплексния характер на помещението;
 • С водна риза. Това е супер алтернатива, от която можете да извлечете максимума. Става въпрос за това, че тук клиентите имат на разположение шанса с конкретно количество ресурс, който се изгаря да успеят да осигурят топлина на всички помещения като равномерно я разпределят с помощта на система от радиатори за парно. И както можете да предположите освен, че ще е топло навсякъде в дома то в стаята, в която е инсталиран уреда можете да извършвате своите готварски занимания.

Според типа на имота имате на разположение различни опции за избор на печка, която напълно да удовлетвори ежедневните ви битови нужди.

Как да изберете готварска печка на дърва

Това, от което е препоръчително да се ръководите са техническите показатели и особености, които са характерни за този тип уреди така, че те напълно да се приспособят и послужат за нуждите на вашия имот. Ключови данни, с които е добре да се съобразите са:

 • Отоплителна мощност;
 • За каква квадратура са предназначени;
 • С или без водна риза са;
 • Тегло на уреда;
 • Размери;
 • С какъв тип димоотвод могат да се свържат;
 • Цена;
 • Производител;
 • Гаранция;
 • Начин на контрол на температурата при топлене и готвене.

Сред богатия асортимент от предложения на магазин Balkan Energy можете да откриете перфектния домашен уред, на който да разчитате години наред.