Основни принципи на правилното мебелиране в дома

 

Не бихме могли да си представим един дом без обзавеждане. Освен, че са продукти, които имат отношение към нашия комфорт и удобство, мебелите са се превърнали и в красиви творби, които усъвършенстват до последния детайл и декорират пространството като истински художествени произведения. Затова наблюдаваме предложения, които определено са впечатляващи със своите форми и размери, използвани материали и тяхното комбиниране. Когато купуваме мебели ние основно се съобразяваме с личния си вкус. Ето в това е и причината производството на мебели да е стигнало да фаза, в която наистина възможностите са неограничени по отношение на това да бъдат задоволени  и най-педантичните критерии на потребителите.

Съветите на декораторите, които днес ще представим на нашите читател са свързани с основните характеристики на едно жилище. В желанието си да притежаваме уникални  и наистина удивителни мебели понякога се впускаме в не толкова разумни покупки. Затова ако желаете да намалите грешките при обзавеждането на дома можете да вземете предвид основните принципи на практичното обзавеждане.мебели

  1. Никога не купувайте мебели, от които нямате реална нужда. Запълването на празното пространство при по-просторните помещения понякога играе ролята на не на място поставен елемент. Затова по-добре е да оставите даден кът полу празен отколкото да сложете скрин или пък декоративна маса само за да запълните голотата в пространстото. Ако ви действа дразнещо празнотата то можете да изберете например подходящ лампион или декорация, но в никакъв случай ненужна мебел.
  2. Винаги гледайте съразмерно при покупката на мебели. На практика има достатъчно разнообразни като параметри мебелни изделия, с които да извършите оптимално практично и визуално добре изглеждащо пространството. В малка спалня изберете по-мини мебели, а не с едно легло да запълните цялата площ и да се чудите как да се докопате до кревата за да легнете да спите.
  3. Не смесвайте стилове. Характерно за потребителите е да се водят от емоциите си и само защото са харесали класически скрин се опитват да го напаснат към модернистичен гардероб и тапицирано легло. Кичозното е неадаптиращо се едно към друго мебелиране изглежда неприятно и със сигурност ще ви създаде визуален дискомфорт.

Ако се съобразите с тези три основни правила за избор на мебели то ще постигнете доста добри и удовлетворяващи ви резултати.