Лятна количка – предимствата ѝ спрямо зимните и комбинирани модели

лятна бебешка количка

Много родители се питат каква точно е разликата между зимните и летните колички и защо не изберат само една, която да им служи и за двата сезона. Всъщност производителите на бебешки и детски колички са достатъчно креативни и отговорни по отношение на количките, които предлагат. Зимните са предназначени за студените дни и разполагат с множество ветро и студозащитни покривала. Лятна количка се избира за горещините и нейната роля е да осигури прохлада и добра сянка на бебето. Не само визуално, но и съобразно използваните материали двата типа сезонни колички се различават една от друга. Разбира се, че има значение модела и конкретните параметри, които родителите взимат под внимание. Все пак няма как в горещите дни да затворите детето в зимен кош и то да изпитва трудност да диша спокойно.

Лятна количка – основни характеристики

Споменахме, че летните и зимните колички се отличават по своя дизайн и материали. Освен това няма как да не отбележим и това, че освен за седнало положение и двата типа имат функция сън, което е задължително за най-малките, които с часове биват разхождани на въздух. летните колички обаче са с презумпция за много повече прекарани навън часове. А това безспорно е сред приоритетите на родителите относно бързото и лесно трансформиране на возилото от седалка в удобно легнало положение.

Летните колички се отличават по:Детска лятна количка

  • Лекота на конструкцията;
  • Наличието на множество проветриви прозорчета;
  • Голям сенник;
  • Чадърче за оптимална засенченост;
  • Материи, които не спарват и задържат топлината в коша.

Компактни и доста удобни са летните колички. Те наистина са два – три пъти по-леки и се управляват със завидна лекота. Факт е, че родители които разполагат с комбинирана количка с летен и зимен кош предпочитат да закупят отделно само лятна именно поради това, че те са многократно по-компактни и удобни за ползване през горещите летни дни. За повече приятни и прохладни разходки от онлайн магазин Арена разполагат с идеалните предложения и за вас.