Какво представляват дисковете за заточване и какви са предлаганите на пазара видове

Шмиргел

В онлайн магазин Ташев Галвинг можете да намерите богат избор от инструменти, дискове за рязане, шлифоване, полиране. Има обаче и такива аксесоари, които са необходими и приложими при заточване на всичко онова, което вероятно използвате в своето ежедневие и професионална работа. Днес ще ви представим дискове за заточване като ще се спрем малко по-подробно на тяхното приложение както и видово многообразие. Това са практични видове аксесоари, които се ползват при шмиргелните машини, които с помощна на контролирани въртеливи движения задвижват диска и така имате възможност да заточите съответното сечиво или пък друг вид инструмент.

Дискове за заточване – приложение

Дисковете за заточване се използват като консуматив на шлайф машините. Тяхната роля е свързана със заточване на всякакъв видове метални детайли. Най-масовата практика е да се прилагат такива дискове за заточване при:

  • Всякакви режещи пособия като ножове, ножици за битови или професионални нужди;
  • Заточване на режещи вериги за електрически или акумулаторни триони за дърво, които се използват в дървообработващата промишленост;Диск STIHL керамичен за заточване на вериги
  • При заточване на различни пробивни пособия;
  • За заостряне на захабени свредла;
  • Режещи дискове;
  • Циркулярни дискове;
  • За направа на различни видове ключове и много други.

Всъщност всичко онова, с което се реже, пробива, шлайфа, полира може да бъде заточено именно с тези дискове за заточване.

Но дали всеки продукт, който се предлага в търговската мрежа и каталога на Ташев Галвинг може да бъде приложим спрямо вашите персонални потребности и тези на професионалната ви дейност? Имайте предвид, че в почти всяка работилница има шмиргел, който се използва за заточването на инструментите със широка приложимост. Тъй като самия уред е малко по-специфичен и едва ли държите такъв в дома си за да заточвате ножовете то наистина е от съществено значение при възникване на необходимост от подобряване остротата на ножове и ножици да потърсите професионалист, който да извърши заточването. Почти във всеки квартал има такива работилници, в които можете да занесете режещите инструменти за поправка  и заточване.

Видове дискове за заточване

Какво всеки друг консуматив, който можете да откриете в каталога на Ташев Галвинг така и при дисковете за заточване тук ви очаква доста голямо многообразие.  Най-общо видовете аксесоари, които се използват за заточване на инструменти, сечива и други се класифицират на:

  • Диамантени

Тези заточващи дискове са невероятно здрави. Те се използват за обработка на много здрави метали като целта е с високо оборотно задвижване на шмиргела да се отнеме много тънък слой от режещата част с цел ножа или инструмента да бъде детайлно заточен. Това са дискове, които се използват за заточване на сатъри за рязане на месо и кости, за заточване на вериги, с които се режат дърва и други;

  • Керамични

Това са дискове, коти оса доста популярни при необходимост от заточване на ножове за домакинството. Освен това поради по-гладката си повърхност те са изключително добри и при заточване на всякакви видове ножици за храсти, за лозаро-овощарството, ножици за хартия, фризьорски ножици и всякакви други;

  • Абразивни

Такива дискове за заточване са малко по-груби, тъй като тяхната структура е по-абразивна от описаните по-горе два вида. Тяхното приложение е главно за заточване на сечива за земеделски обработки като например лопати, мотики, култиватори, дискове за брани и много други.

В зависимост от това какъв е инструмента или пособието, което трябва да бъде заточено операторите имат възможност да сменят диска за заточване с такъв, който би дал най-добри резултати. Изключително богат е асортимента, който ви очаква в онлайн магазин Ташев Галвинг, така независимо от това какъв вид диск за заточване ви е нужен и с какви размери следва да бъде той то тук можете да си го поръчате лесно и удобно.