Fairtex-международно качество, създадено от майсторите на ръчно изработени боксови ръкавици

ръкавици

Определено при бокса основна част за добрата подготовка има екипировката, добрите ръкавици и спаринг партньора. Така, че ако сте решили да се занимавате с бокс, независимо дали професионално или като хоби то онова, на което трябва да се обърне внимание са боксовите ръкавици. Сигурно ще се объркате от предложения, тъй като на пазара откриваме изобилие от брандове, които са утвърдени и се ползват с изключително висока репутация в боксовите среди. Независимо дали практикувате кикбокс, ММА,  класически бокс или други бойни изкуства, в които основно участие взимат ръцете то имайте предвид, че ръкавиците, които носите до голяма степен осигуряват защита. При съвременните варианти, които водещи производители предлагат в основата на производствения цикъл е да се предложат боксови ръкавици, защитаващи на първо място ръцете. Пълнежа е изключително важен, тъй като той има силата не само да поема част от удара, но и намалява до минимум травмите, които могат да бъдат получени в следствие на бой или тренировка.боксови ръкавици

Предпочитани от треньори и боксьори са fairtex ръкавици. Тайландската марка има дългогодишни традиции в изработката на екипировка за боксьори, тъй като тук се разчита изцяло на ръчния труд. Няма машини за направа на шевовете, няма серийно производство, което да се задвижва от компютърна технология. Традицията при ръчно изработваните fairtex ръкавици определено допада на множество спортисти, тъй като се залага на индивидуалния акцент, здравина и педантичност. За да започне работа в производствената фабрика един работник се изискват специални качества, умения и сръчност. Само така ръкавиците с логото на Fairtex могат да бъдат изработени и да отговорят на високите критерии на едни от най-добрите боксьори в световен мащаб.

Не случайно наричат работещите в тайландската фабрика майстори. Те са изящни скулптури на тези съвършени ръкавици, които не само, че трябва да се адаптират напълно към ръката на боксьора, но и задължително да имат индивидуално и уникално излъчване. Естетическата стойност тук е на много високо ниво, което предполага непрекъснат мониторинг при целия производствен цикъл на боксовите ръкавици до момента, в който те ще попаднат на ръцете на боеца. А доверието, което печелят от Fairtex е напълно основателно и не  е случайно, че над 50 страни по света са приели бранда като основополагащ за всеки мач. Крайния резултат е не просто очакван, а бленуван от бойците и  ето в това се крие безкомпромисността на избора на боксови ръкавици. Международно качество, използвано от боксови организации също е доказателство за високия рейтинг на ръчно изработените ръкавици и екипировка, нужни на спортиста за боксовия ринг.