Какво не знаем за електропастирите?

Българските фермери все още не са достатъчно добре запознати, с устройствата от типа електропастири. Да, те ги купуват, но много често допускат грешки при избора си, тъй като не знаят точно какво ще им свърши работа. Животновъдите грешат, когато влизат в даден сайт и се хвърлят сляпо на първото срещнато предложение. Те обаче не се интересуват от дължината на оградата, както от вида на изолацията и мощността на енергизатора, което е пагубно за тях.

Как да изберем електропастир за фермата си?

В специализираните онлайн магазини за животновъди, могат да се намерят комплекти електропастири, които ще бъдат препоръчани от консултантите на фирмата, която ги предлага. Вие ще получите електропастир, който е съобразен с нуждите Ви. Така например, ако искате да запазите картофите си от набези на диви прасета, ще Ви бъде предложен електропастир, който има съответното захранване, за да предпази участъка, в който стоят вашите насаждения.

Същото важи и за фермерите, които изкарват добитък на паша. Консултантите ще Ви посочат, колко метра ограждение Ви е необходимо, какъв е най-добрият енергизатор в конкретния случай, както и каква изолация да използвате във вашия случай. Ако подобен тип съдействие не се предлага от поддръжката в избрания от Вас онлайн магазин, то тогава потърсете алтернатива.

Труден ли е монтажът на електропастир?

Този въпрос изисква по-дълго съждение. Принципно, монтажът на електропастир, не е труден и с него може да се справи всеки, който следва инструкциите. Все пак има фермери, които не могат да се справят с него. В този ред на мисли най-доброто решение е фирмата, от която сте закупили устройство и ограда, да Ви предложи и опция за монтаж, за да бъдете напълно спокойни.

Общо взето това е, което може би не знаете за електропастирите, понеже тези технологии са на пазара от скоро време и все още животновъдите имат куп въпроси относно тях. Ние се опитахме да отговорим на повечето запитвания и силно се надяваме, че сме успели да Ви бъдем полезни.