От какво се нуждае класното кафене

kafe-interior

Често пъти, обновявайки дома си, прибягваме до професионалните услуги на специалистите по интериорен дизайн. Това е допълнителен разход с висока възвръщаемост. Но как точно да подходите към организиране на любимото си заведение?

Там е мястото, където изкарвате хляба си. Всеки знае колко е важно клиентите да се чувстват отпуснати и напълно в свои води. Интериорният дизайн, ориентирам към публичните помещения, може да ви е от голяма полза.

Уют и топлина

На първо място е усещането за принадлежност. Ако някой ви каже: „Това е моето кафе”, то значи има предвид, че наистина го възприема като свое кътче. Уютната обстановка и удобството на столовете и диванчетата са задължителни. Светлината е особено важна за дневните заведения. Модерните акценти са определящи за спечелване сърцата на клиентите. Направете го толкова примамливо, каквото не е в домовете на много от хората. Нека бъде притегателна точка за приятни разговори на поредната доза кофеин.

Качествено кафе

Ако си мислите, че с евтини варианти на известните марки кафета, номерът ще мине – едва ли. Хората ви посещават, за да изпият едно наистина добро кафе. И ако основната причина за наплива от клиенти не си заслужава, скоро ще започнете да се „радвате” само на случайни или спорадични посещения.

Топлина

Ясно е, че кафето трябва да е горещо, но ако в заведението не е достатъчно топло, че през зимата редовните ви посетители да могат да си покажат късите ръкави, това ще се отрази на клиентелата. Топлината върви ръка за ръка с уюта и добре прекараното време. Дали икономията си струва риска?

Wi-Fi

Днес масово се използват комбинирани мобилни програми, които не ни ограничават особено нито в минутите на разговор, нито в мегабайтите. Но често пъти хората предпочитат да поработят на преносимите си компютри в обществените заведения. Така не се изолират у дома или в офиса, а същевременно съчетават приятните срещи с неотложните задачи. По тази причина безжичният интернет, който предлагате, трябва да предоставя достатъчно бърза и качествена връзка.

Аромати

Няма нищо по–хубаво от аромата на прясно смляно кафе. Това повлиява подсъзнателно възприятията и дори да не му отделят нужното внимание, клиентите ще засвидетелстват угаждането на рецепторите си със задължителни поръчки.

Приятна музика и приветливо настроение

На всеки му се случва да не му е ден. Но, когато обслужвате хора, не можете да си позволите неприветливо отношение. Те по тази причина идват при вас. Да се заредят с енергия и положителни емоции. А понякога ни е нужда само усмивка и добра дума, за да си оправим настроението и да съзрем отново красотата в живота.

 

Интериорен дизайн от архитектурно бюро Чолаков – Гонгалов