Какъв вид матрак да предпочетем и защо

Елементът, който най-вече отговаря за нашия комфорт и добър сън е матракът. Той трябва да бъде избиран много внимателно и да се вземат предвид различни критерии, за да се чувстваме наистина удобно настанени и да се наспиваме качествено. Днес ще срещнем два вида матраци еднолицеви и двулицеви. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци, но днес ще поговорим малко повече за еднолицевите и защо да ги предпочетем. Мебели Венус е онлайн магазинът в който ще откриете перфектни модели.

Предимствата на еднолицевия матрак

Този вариант е много предпочитан поради няколко ключови момента. Моделите са на една по-достъпна цена, предвид малко по-краткият им живот и липсата на определени функции. Това обаче не бива да ви тревожи, тъй като при една правилна експлоатация, артикулът ще ви свърши перфектна работа. Понеже цената му е по-достъпна, вие ще може след няколко години да се наслаждавате на нов модел, без да се тревожите от високата инвестиция. Еднолицевите матраци са снабдени и с подматрачна рамка, което ще ви спести нейното допълнително купуване. Би могъл да се монтира и повдигащ механизъм, за да ползвате раклата под леглото. Технологиите напреднаха много и днес различните модели са на едно много високо ниво изработени с най-качествени материали. Както подсказва и името им тези артикули могат да се използват само от едната страна. Периодично ги завъртайте по оста глава-крака, за да се износват по-равномерно и да удължите експлоатационния им живот.

Как да изберем подходящия модел

Основно правило е, когато се избира еднолицев  матрак да се измери отворът на леглото, където трябва да бъде поставен. Ако тук определим точните размери няма да имаме никакъв проблем с монтажа и експлоатацията. Разновидностите в сайта на онлайн магазин Венус са разнообразни, а днес ви представяме един от най-харесваните. Еднолицев матрак Покет – 22,5 см:еднолицев матрак

  • Съставен е от покет пружини, осигуряващи необходимият комфорт по време на сън на достъпна цена;
  • Покет пружините осигуряват устойчивост, прохлада и правилна позиция на тялото по време на сън;
  • Този модел е снабден и с вградена дървена рамка, което Ви позволява да го поставите на леглото без отделна подматрачна рамка;
  • Гаранцията е 5 години.

Определено еднолицевите матраци могат да бъдат наречени перфектен продукт, като се има предвид съпоставката цена-качество. През целия период в който използвате новата си придобивка, тя ще бъде достатъчна комфортна, за да ви осигури един спокоен и качествен сън. Не забравяйте и това, че този вид артикули трябва да се подменят още при първото съмнение, че не са ви достатъчно удобни.