Три качества, които трябва да притежава всеки градински стол

градински столове

Експертите по градинско обзавеждане съветва да вземете предвид три важни детайла при подбора на градински столове. Това са на първо място естетичен вид, следван от удобството, а на третата позиция е устойчивостта и издръжливостта на столчетата на по-екстремни климатични промени.

Имайки предвид това, че тези мебели ще бъдат изложени на ниски и високи температури, дъжд, мъгла и дори сняг то не е за подценяване да изберете такива модели, които са изработени от устойчиви на такива условия материали. Подходящи се оказват столовете от пластмаса, метал, ратан. Обикновено освен преимуществата на този вид мебели има и известни недостатъци. Например пластмасовите могат да променят цвета си, металните да корозират в даден момент на по-дълга експлоатация, а ратановите да получат неприятен тъмен оттенък. Въпреки това тези визуални промени не са чак толкова отблъскващи, че да заменим здравите градински столове с нови.Шезлонг

Градински столове е нужно както вече споменахме да са с приятен дизайн и стил, който подхожда на останалата аранжировка и оборудване на градината. Това е акцент, с който не Бива да правите компромис, защото в крайна сметка те ще определят цялостния облик на двора. Един красив и модерен градински стол, разполагащ дори с функция на шезлонг може да реши въпроса със следобедната ви почивка през топлите пролетни и летни дни. Така, че внимателно се запознайте с пазарните предложения и изберете модел, който най-много да пасне на вашите изисквания.

Споменахме и това, че освен здрав и красив стола за градината трябва да бъде удобен. Но как изброените материали, от които се изработват тези мебели могат да повлияят на безупречния ви комфорт? Всъщност решение има и то се намира в допълнителните аксесоари, които придружават столовете за градина. Това са помощни възглавници или други меки пособия, които спомагат да си гарантирате пълно удобство при ползване на столовете. Ергономични са повечето модели, с различни опции за доставяне на пълноценна почивка на хората, които ще ги ползват. Затова за да не правите компромис с мебелите за двора и най вече с подбора на столове бъдете особено взискателни за тези три важни качества, които те трябва да притежават – издръжливост, модерен дизайн и удобство.