Защо не бива да пренебрегваме избора на холна маса?

Преди тридесет и повече години в панелните жилища, в които живееха нашите родители всичко бе подредено по калъп. Кухнята, детската стая, спалнята, а да на пропуснем и хола следваха една всеобща концепция –еднаква, скучна, еднообразна. Вероятно и Вие си спомняте, че хола се ползваше само и единствено, когато у дома са поканени гости. През останалото време дори някой домакини имаха практика да заключват тази част от дома за да не влизат децата там и  да не въвеждат безпорядък. Доста страховито звучи, нали! Но всъщност това е част от историята, която днес ще ви разкажем. А тя е свързана с трансформацията на хола, неговото подобряване и онези малки детайли, които в съвременния дом създават чувство, настроение и домашен уют.маса

Ако преди десетилетия хола е считан за стаята за гости и не се е ползвал в ежедневието, то днес това се оказва любимата стая на всеки от семейството. Характерно за съвременния дом е това, че хола не е просто хол, а зона част от общото пространство, съчетаващо кухня, трапезария и кът за почивка. Това налага да приобщим хола като пространство, в което наистина да се чувстваме максимално удобно и да сме напълно удовлетворени от неговата концепция, стил и комфорт. Много хора свързват тази зона с подредбата на огромен диван и секцията за хол. Често обаче при декорирането и оформянето на този кът за почивка установяваме, че сякаш нещо ни липсва. И това е така, защото сте забравили за малката холна масичка – акцента, който носи очарование и особен стил в помещението.

Холните маси също са обект на трансформации през годините. Типичните правоъгълни форми, които освен това разполагаха и с механизъм за разпъване и увеличаване на размера днес са съвсем обрани откъм габарити. В днешния си вид масата в хола има съвсем различна роля. ако в миналото е била предвидена дори като заместител на трапезната маса, то сега този елемент има по-скоро обединяващ характер, отколкото функционален. Предложенията днес на съвременните производители на холни маси – ленистил са свързани с идеята да внесат повече комфорт в домовете ни, а не да създават претрупаност с ненужни големи модули, затормозяващи преминаването в стаята.

Холните маси, които ще намерите в каталога на ЛениСтил са неповторими и впечатляващи като разнообразие. Това, с кото ни привличат наистина е семплия и ограничен размер. Но въпреки това имат спецификата да превърнат помещението в изпълнено с енергия и изисканост. Едни от най-търсените модели са онези, които се приспособяват във всяка една дневна. Това са мини холни маси, чието присъствие по-скоро се усеща, а не се вижда. Те са малки, очарователни и изтънчени и независимо от това, че нямат някакво особено предназначение и функционалност се оказват винаги под ръка за да поставим на плота им дистанционното, книгата, която четем или пък списанието. Така, че действителното им предназначение наистина бихме описали като незначителна, но факта, че ги има и създават специфичен комфорт и чаровност в интериора е достатъчно основателна причина да бъдем максимално критични към подбора и на нашата нова холна маса.

Това, което прави впечатление, разглеждайки предложенията на ЛениСтил е факта, че основен процент от холните маси са в комбинация от стъкло и МДФ. Това са новите тенденции, които създават динамика и неповторимост в помещенията. Обърнете внимание на плота от стъкло – той е изключително здрав и в същото време придава въздушност и лекота в атмосферата. Приоритетни тук са материалите, които създават оптически обем. Както вече споменахме по-горе в публикацията хола не е отделно помещение, а е комбинация от няколко зони. Това изисква да се оползотвори пространството максимално ефективно и прецизно. Ако поставите тъмни мебели, които са без наличието на лед осветление или огледални повърхности то безспорно имате сериозен проблем усещането за прихлупеност. Светлите мебели, с огледални лакирани или стъклени акценти имат създават оптически обем. А това в отделните зони е повече от важно, тъй като практиката показва, че наистина ако не предвидите подобни елементи идеите ви за уютен и приятно изглеждащ хол няма да се увенчаят с успех. А масичката е идеалното средство да внесете този акцент. С плота от стъкло – прозрачно или принт, се създава очарователно излъчване и екзотика. Друг трик, котйо можете да приложите е да  изберете модел, който е с неправилна форма. В този случай обаче е добре да помислите за съчетаването с останалата част от интериора, тъй като е добре да се спазва геометрията.холна маса

Идеални, невероятни и красиви, нестандартни маси за вашия хол ви очакват в каталога на мебели Лени Стил. Като една от утвърдените фирми на пазара в производството на обзавеждане за дома проектантите и дизайнерите се стараят да предоставят на вниманието ви изделия, които наистина са невероятно изискани и носещи енергия, усещане за лекота и уникален стил. Затова никога не подценявайте избора на холна маса, независимо от това дали в момента имате нужда от такава или не. Това е детайл, който придава завършеност в обстановката и допринася за вашето удобство и комфорт. Отваряйки вратата на хола виждате диван, секция, а вазата с цветя е поставена на пода. Нещо липсва? Именно за това става въпрос, че когато масичката я няма едва тогава сме склонни да помислим за това какво би внесла като организация и излъчване в жилището ни. Съвсем по различен начин би изглеждала картината с вазата с цветя, ако тя е поставена върху плота на мини масата за хол. Така подчертавате не само очарованието и цветното настроение, а също и интериорното излъчване. За да подчертаете формите и линиите в помещението внимателно подбирайте всеки един модел. Не твърде големи, семпли дори, но пък достатъчно елегантни са предложенията на Лени Стил за впечатляващи масички за хол. Изработени от материали, съобразени с тенденциите на пазара като стъкло, плексиглас, МДФ, ПДЧ и много други в правилното им съчетание наистина са едно удивително и модерно решение за всеки дом. Доверете се на опита и създайте своята зона за настроение, изпълнена с енергия и неповторимост.