BMW Серия 3 от 2015 – характеристики и информация

BMW Серия 3 от 2015 година добавя възможност за матов хром прозорец в Спорт пакет версията в модел 320i. Oyster Dakota кожа, алуминиева облицовка на отличителните за марката бъбреци и нов 18-инчов дизайн на джантите, поръчани с M Sport спирачки. Луксозната седалка, кожен салон от Beige Dakota и облицовката от тъмно кафяв орех вече са по избор в клас Sport Line. Моделите M Sport вече могат да бъдат избирани с Finline Anthracite дървена облицовка. Комфортният достъп, който е част от премиум пакета, сега включва затваряне на багажника без ръце, а head-up дисплея е добавен към технологичния пакет.

Индивидуалното кожено табло на BMW вече се предлага като опция за $950, но изисква купувачът да избере кожена тапицерия. Асистентът за внимание е добавен към функцията Active Driving Assistant, а подобрената Bluetooth и USB plus Smartphone интеграция сега е самостоятелна опция за $500. Нов 19-инчов дизайн на джантите вече е на разположение в луксозната линия за 335i xDrive Gran Turismo.

2015 BMW Серия 3 е популярен луксозен автомобил, продаван във версии седан и комби се предлага в конфигурации със задно и 4×4 задвижване. Хечбек сериите от серия 3 Gran Turismo и комбитата се предлагат стандартно с BMW xDrive система за задвижване на всички колела. Високопроизводителният BMW M3 е наличен вече само като седан. Предлагат се дизелово задвижваните варианти, но хибридният механизъм е изключителен. Серия 3, базирана на купе, кабрио и купеобразен хечбек с четири врати вече са трансформирани в серия 4.

Ефективността е респектираща в трета серия 2015, с мощни двигатели и настройка на окачването, която не пожертва качеството на возията в полза на острите операции. Макар че, динамиката на шофиране е добра, те не са толкова прецизни, нито привлекателни като предишните модели от серия 3, заради по-мекото усещане за кормилно управление. За тези, които търсят най-мощната Серия 3, BMW M3 предлага възможност на шофьорите да приспособят колата според желанията им.

Усъвършенстването остава силна точка с гладко пътуване и комфортен интериор. Има достатъчно пространство за по-възрастни пътници, а багажникът е с приличен размер. Дизайнът на кабината на автомобила е минималистичен, но е изработен от висококачествени материали с пластмасови меки тъкани и качествена кожа на седалките и волана. iDrive системата на BMW е видяла много подобрения през годините и сега е още по-лесна за използване и много по-интуитивна от преди.

BMW Серия 3 от 2015 година има общо пет звезди от NHTSA (от възможни пет звезди, дизеловите комбита и M3 версията все още не са били тествани). Препоръчва се сервизиране с висококачествено масло Castrol от MotornoMaslo.BG.