Има ли отношение възглавницата към качеството на нашия сън?

удобна възглавница

След избора на качествен матрак за всеки от вас, който желае да подобри качеството на почивката и съня е важно да знае, че възглавниците са следващия аксесоар, който изисква внимание. Експерти твърдят, че дори и най-луксозния и удобен матрак няма да разкрие своя потенциал, ако нямате удобна възглавница. Действително една от честите причини за това да се събуждате със схванати рамене, главоболие и силни болки във врата е неудобната възглавница. Затова помислете не е ли вече време да инвестирате в продукт, който наистина да допринесе за пълноценната ви почивка. Но лесно ли е да се изберат възглавници и на какво трябва да обърнем внимание?качествена възглавница

Ролята на възглавницата  е да поддържа главата в позиция, която да не подлага на изпитание врата и раменете. В същото време тя трябва да е много грижовна и мека, тъй като много хора докато спят обичат да се гушкат в нея. Затова пред възглавницата стоят много големи отговорности, които са свързани не само с нашия комфорт, но и здравословно състояние.  В магазините за матраци и спално бельо се предлага и много богат избор от възглавници. Прави впечатление, че днес производителите използват различни материали и суровини за да могат да предадат на възглавниците не само естетичен вида, но и безупречно усещане при тяхната експлоатация.

Преди години на нашия пазар се използваха само един вид възглавници с пълнеж от наситнен дунапрен, който нито предлагаше удобство и освен това предизвикваше редица алергични реакции поради фините частици, които човек вдишва, когато спи на тях. Днес обаче производителите са особено педантични в подбора на суровините, които се използват за пълнеж на възглавниците. Антибактериалните им свойства и невероятни характеристики дават възможност наистина да се наспим добре. Напоследък станаха много популярни и вариантите със сребърни нишки, които освен, че отблъскват акари и други вредни микроорганизми и мат отношение и към нашето спокойствие и пълен релакс.  Други също приятни за използване възглавници са тези с охлаждащ гел слой. Те са наистина невероятни, тъй като не позволяват през летните нощи врата да се изпотява и схваща. Невероятно удобство, стабилност и мекота – това емисията на съвременната възглавница, да ни осигури здравословен и тонизиращ сън и почивка.

За стабилна опора през цялата нощ, комфорт и удобство в търговската мрежа ще намерите разнообразие от възглавници от гъши пух, мемори пяна, силикон, кокосови нишки, добавки от алое вера, лавандула и много други. Подобрете качеството на съня си и изберете възглавницата, с която наистина ще се наспите подобаващо добре.