Обръща ли потребителя достатъчно внимание на избора на портманто?

портманто

Влизайки в един дом първото, което ни прави впечатление е начина, по който е аранжиран и обзаведен коридора. Интериорните дизайнери споделят, че действително антрето е предвестник на това какво всъщност да очакваме във вътрешността на  жилището и какво ни е подготвил домакина. Дали обаче сме наясно как е правилно да се избират мебели за тази входна зона или просто се оставяме на течението и предложенията, които най-масово се предлагат от мебелните специалисти? Статистика показва, че клиентите обръщат много повече внимание на това каква холна масичка да си изберат отколкото на вида и дизайна на новото си портманто. А това е много грешно, защото в крайна сметка основната функция на тази важна за коридора мебел е наистина да предложи подреденост, комфорт, удобство и изискан вид.коридор

На какви критерии трябва да отговаря едно портманто за да го наречем функционално и стилно? Първото, на което задължително е редно да обърнете внимание е колко души ще обслужва тази входна мебел. Не е за подценяване например дали домакинството се състои от един или пък четирима членове. Това на практика би дало ориентир за това с какъв размер, форма и детайли да бъде новото портманто. Ако живеете сами не са ви нужни огромни скринове за обувки и гардероб с две крила, в който да се прибират много на брой връхни облекла. Но съвсем различна ще е концепция на модела ако действително трябва да се осигури достатъчно място за повече чифтове обувки, пантофи, аксесоари, якета и палта.

Така, че самата нужда от портманто би определила неговите габарити, външен вид и допълнителни екстри, които да предоставят максимално удобство при използването му. Ясно е, че тези основни параметри не са достатъчни за да предприемете окончателна покупка. Характерно за коридора е това, че е едно от най-тъмните помещения в дома, в което липсата на естествена светлина може да се превърне в недостатък. Ето защо освен добро осветление в зоната е добре да имате предвид, че не са за препоръчвате тъмните нюанси. Ако например се загледате в предложенията на водещи производители на мебели със сигурност ще забележите, че едни от най-модерно изглеждащите антрета и порманта са в нежни тонове, максимално светли и изчистени от всякакви орнаменти, които да натоварват с присъствието си.

Гладки и прави форми, огледални повърхности и модерен дизайн определено впечатляват и превръщат коридора в изискана преходна зона, която ви кани към сърцето на дома. Несъмнено на покупката на едно антре не бива да се гледа като на маловажна част от обзавеждането, тъй като на практика се оказва определяща за подредбата, уюта и индивидуалното излъчване в дома ни.