Какво е важно да знаете преди за закупите рутер за домашната безжична мрежа

ефективен рутер

Ползването на Wi-Fi рутер в сома става все по-необходимо. Причините за това са напълно ясни – имате много устройства и кабелния интернет няма как да осигури качествена връзка на всяко от тях. Мобилен телефон, лаптоп, таблет, смарт телевизор – всяко от техническите устройства се нуждае от свързаност с рутер, от където да получава максимална скорост от домашния интернет. Няма как да се твърди, че всички рутери са ефективни и реално ще вършат работа и във вашите условия. Ако обърнете внимание ще забележите, че те не просто са различни като цени, но и техническите им данни са различни. За стабилна и гарантирана връзка на максимална скорост както и намаляване риска от заглушаване на сигнала от различните видове устройства е желателно да се запознаете максимално детайлно с видовете рутери и цените, на които можете да се сдобиете с тях.

Стандарти за работа

Обикновено предлаганите на нашия пазар продукти от този вид отговарят на стандартите за добра свързаност. Има обаче не малко клиенти, които са склонни да ползват чужди сайтове за поръчка заради ниската за рутери цена и така допускат грешки за покупка на модел, който е несъпоставим с нашите стандарти. Обърнете внимание на някои минимални изисквания, които имат доставчиците на Интернет у нас. Повечето нови рутери използват стандарта 802.11ac, което гарантира, че при скорост 100 Mbps рутера ще издържи и няма да си причините неудобството връзката да се разпада в най-важния момент, от който изпращате имейли, съобщения или просто се забавлявате онлайн.

Честота на работа

Още един важен детайл, който е свързан с работата на рутера. По този принцип рутерите се делят на:Рутер

  • Двулентови;
  • Еднолентови.

Първите работят на честотни ленти в 2.4GHz и 5GHz, което позволява безжичните устройства да са ефективни дори при много интензивен трафик. Като цени тези рутери са по-скъпи, но това е напълно оправдано като се има предвид факта, че дават повече гъвкавост и свобода на потребителите, които живеят в по-големи апартаменти или пък дву и триетажни къщи.

Обхват на рутера

Много специфичен момент, който ще гарантира на домакинството ви, че няма да има така наречените мъртви точки. Вероятно и вие си признавате, че отваряте вратите за да можете да получите добра свързаност на устройството, което е най-далеч от рутера. Инвестирането в по-мощен и на по-висока цена рутер определено ще гарантира ефективност. Честа практика е да се прилагат и разпръсквачи, които улавят сигнала от основния рутер и го препращат към отдалечените устройства.

Разнообразие от високоефективни, качествени  и на достъпни цени рутери можете да намерите в онлайн магазин omnichannel.bg – за надеждна безжична мрежа.