Вече и у нас има потенциал за култивирането на трюфели

отглеждане на трюфели

Българина не е от хората, които е склонен да разчита само на заплата и да чака датата, на която да му бъде  преведено трудовото възнаграждение. Оказва се, че предприемчивите и опитващи нови варианти за постигане на добри месечни доходи никак не са малко. От няколко години насам стана доста интересен един екзотичен бизнес, който свързваме с агролесовъдсвото. Това е култивирането на трюфели – подземното богатство, което наистина носи доста добри доходи ако разбира се, знаете какво правите. Определящо е тук това, че има и фирми, които вече помагат да развиете своя потенциал в култивирането на трюфели. Тъй като това е зеленчук, който е доста специфичен по своя характер и начин на отглеждане то наистина е добре да се подготвите максимално добре за предстоящото ви занимание. На kipro-bg.com ви очаква интересна информация не само за това какво представляват трюфелите и могат ли те да се отглеждат при климатичните условия и у нас, а също така и се дава възможност за доста добра подготовка на стопанството.трюфели

Професионалистите от kipro-bg.com предлагат цялостно оформление и подготовка на стопанството ви. Извършват се първоначални анализи на почвата, които установяват дали условията са благоприятни за засаждане на заразените фиданки и растежа на трюфелните гъби. Както вероятно знаете това черно злато расте около 30-тина сантиметра под земята, което означа, че трябва да си осигурите и добре обучен трюфелотърсач, който да ви помага за откриването на добрите находки. Не е толкова лесно колкото изглежда – гора и куче за трюфели. Всъщност е важна подготовката, правилната информация, нужния капитал и не на последно място доста търпение. Култивирането на трюфели е сложен процес, с който наистина можете да си създадете една доста добра среда за стартиране на собствен бизнес. Но е добре да имате правилния партньор в това ваше начинание. Интересни неща ще откриете в сайта н а kipro-bg, с които можете да се уверите дали тази предприемаческа дейност е за вас.

Въпроси и отговори, които са много полезни за всеки желаещ да надникне в дебрите на трюфелотърсенето ви очакват тук. Интересно, екзотично начинание, към което не малко българи са скептични. Но само за справка ще споделим с вас, че наистина има фамилии от Италия и Франция, които са превърнали култивирането и търсенето на трюфели във вековен бизнес, който успешно се предава от поколение на поколение. И още нещо – децата в най-ранна възраст започват да се учат на занаят, който да предават и на следващото поколение. Опитайте и Вие, потърсете kipro-bg и се запознайте отблизо със света на трюфелите.