С какво пелетните котли превъзхождат останалите уреди за отопление

пелетни котли

Сред препоръчваните от експерти уреди за отопление днес са онези, които използват като енергиен източник пелетите. Добре познатите на пазара са печките, камините и котлите на пелети, но обект на днешната публикация ще са последните уреди, тъй като се оказва, че те са леко подценени на фона на множеството от други алтернативни решения. За да изпитате удоволствие от сигурно и надеждно отопление не е необходимо да инвестирате луди средства за модерна техника от най-висок клас. Често се оказва, че възвръщаемостта е много ниска, а ефекта далеч не покрива очакванията ви.

Ползите от пелетните котли

Котлите на пелети както и останалите уреди, използващи този възобновяем енергиен източник са изключително икономични. Оказва се, че предпочитанията на домакинствата към котлите се налага поради факта, че с пелетни котли се подсигурява както топлина за целия дом така и топла вода в случай, че котела разполага с такава опция. Инвестирането в пелетни котли не само ще направи отоплението много по-лесно и неангажиращо, но на практика ще компенсира и оптимизира някои съпътстващи разходи точно като подгряването на топла вода.

А за безспорните ползи, за които споделят професионалните екипи в сферата на отоплението са:

  • Изцяло автоматизиране на системата при подаване на гориво;
  • Контрол на процеса на изгаряне съобразно зададени параметри;
  • Почистване, което също е автоматично и не изисква усилие и човешка намеса;
  • Наличие на голям удобен бункер, който може да осигури зареждане между 10 и 14 дни в зависимост от зададената програма;
  • Изключително икономичен режим на работа.котел на пелети

Удобствата, които предлага пелетния котел са несравними с всеки друг вариант, който изисква непрекъснат човешки контрол. В търсене на решение за студените дни това, което е важно да отбележим е, че действително оптимизирането на консумацията на гориво води до адекватни и сигурни решения за отопляване на големи площи. Едни биха били разходите за електрическа енергия, а съвсем други при използване на котел на пелети.

Икономии, качество и безопасност

Благодарение на иновациите при изработката на уреди за отопление това, което прави впечатление е, че наистина се осигурява пълен контрол върху работата на пелетните котли. Сигурни и надеждни решения, които са десет пъти по-безопасни при работа от всеки друг уред на твърдо гориво. Така накратко описват специалистите експлоатирането на котел в една система за порно отопление в дома. Наред с основните предимства, с които ви запознахме до сега ще отбележим, че ефективността и икономичността на тези котли идва от факта, че те са перфектния източник на топлина за квадратури дори от 200 м2.

Реализирането на икономии се гарантира с непрекъснатия автоматичен контрол, който осъществяват тези уреди спрямо разходването на горивото. А като екологични и високо калорични пелетите могат да осигурят енергия, която е пет пъти по-ефективна от дървата, въглищата  ибрекетите.

Проектирани да ни служат безкомпромисно в студените зимни дни днес от онлайн магазин Balkan Energy представят наистина удивителна възможност, която е:

  • Свръх икономична и намаляваща разходите за отопление до минимум;
  • Качествени уреди, изработени от издръжливи и здрави материали;
  • Безопасност, гарантирана от предпазен винтил, който защитава от обратен огън;
  • Контрол на димните газове от изгаряне и други.

Дори без нужда от човешка намеса днес това, което води повечето потребители към използването на такива сигурни отоплителни уреди са гъвкавостта, която те предлагат в зависимост от типа на жилището и неговата квадратура.

Ниски емисии на прахови частици и въглероден двуокис, покриване на най-високи европейски стандарти и редица други показатели са от съществена значимост за потребителите. Инвестирайки в качествен пелетен котел избирате гарантираното решение за топлина и комфорт в целия дом като така си осигурявате и възможност за използване на топла вода за битови нужди в неограничени количества.