Защо банковите заеми не са никак лоша опция ако искаме да си купим ново жилище?

Какво да правим ако си мечтаем за нов дом, или първи такъв? Ако тепърва сме се оженили и ни предстои да имаме деца, или пък всичко това вече се е случило, но мястото където живеем ни е крайно недостатъчно, как да успеем да си закупим по-голямо жилище, предвид високите цени на имоти и ниските заплати…

Истината е, че наистина получаваме прекалено малко, за да можем да поддържаме нормален стандарт на живот и за да можем да си позволим всичко, от което имаме нужда без да се задъхваме. Но това е факт, който за съжаление не можем да променим, освен ако не се хванем на 2-3 работи, за да изкарваме достатъчно, че да и спестяване. Вие вярвате ли, че това наистина може да се случи? Ако все пак отговорът е „да“, кога ще имате време за близките си и смятате ли, че силите ви ще издържат дълго време!

ключове за ново жилище

Не си правете нереални планове, ами се замислете дали не е по-добре да кандидатствате за ипотечен кредит, който да сбъдне мечтата ви за ново жилище. Знаем, че на първо четене тези две думи звучат плашещо, заради това че трябва да връщате години наред заетата назаем сума, но пък има ли друг начин? Ако се надявате да събирате 30 години и след това да си купите кеш новия имот, кога мислите че ще можете да му се насладите? Когато сте на пенсионна възраст?

В днешно време банките предлагат много изгодни условия на младите семейства, които искат да свият гнездото си в красив и просторен дом, чието изплащане да бъде съобразено с реалните им доходи и възможности за връщане на кредита. Именно затова са на ваше разположение и така наречените безплатни консултации със специалист, който да ви посъветва професионално кой вид заем ще бъде най-подходящ за вас. Ще можете да изложите пред него фактите и аргументите си защо именно вие сте подходящ кандидат за ипотечен, или друг вид банков кредит!

Започнете живота си в нов дом и не се страхувайте да изтеглите някакъв заем. Все пак, той е предназначен за да ви помага и за да направи мечтата ви за собствено жилище реалност. Ако пък все пак имате някакви спестени средства, или по-малък имот, който можете да продадете, за да си помогнете поне частично, то го направете, или се консултирайте първо с банковия служител. Както казахме, той е на ваше разположение за всички въпроси, които ви вълнуват, като както неговия, така и вашия интерес е еднакъв: да изтеглите подходяща по размер сума, която обаче да можете и да върнете след години!