Неволи с корозирали щрангове – какво е решението

смяна н ащрангове

Смяната на щранговете в старата жилищна сграда, в която живеете в столицата може да се окаже сериозно изпитание за домакинствата. Да се съгласят всички живущи на такъв ремонт, да се съберат нужните средства и да се пристъпи към действие с помощта на професионален екип е процес, свързан с доста нерви, междусъседски разправии и неволи. Има ли решение? можете ли само вие да смените щранговете в близост до имота ви и колко би струвало това? Днес ще разсъждаваме върху тези битови проблеми, тъй като се оказва, че не малко хора от София са поставени в подобна ситуация. Предвид факта, че има толкова много апартаменти от типа старо строителство показва, че наистина е важно да се намери балансираното решение, с което наистина имате шанса да си върнете спокойствието и обичайния ритъм на живот с ползване на чиста питейна вода за битови нужди.

Ремонти, които не се отлагат

В даден момент авариите по щранговете в старите сгради ескалират и наводненията се превръщат в сериозен бич за имотите ви. Материални щети, разходи и всякакви други неприятни неща ви се стоварват с пълна сила. Търсенето на специалисти по щрангове смяна в София е сред основните мисии на всеки отговорен домоуправител. В крайна сметка наистина има много голямо значение как се процедира, кой ще бъде нает и каква ще бъде цената, която ще се заплати. Докато се стигне до тук обаче има много дълъг път, която трябва да бъде изминат.

Осъзнаването на това, че старите щрангове вече не могат да служат така както трябва изисква да се проведе общо събрание, което да вземе решение за извършване на ремонт и смяна на щранговете в сградата. Първо се изясняват възможностите на домакинствата и готовността им да се включат в ремонтната дейност със съответната парична сума. Практиката показва, че дори 90 % от живущите да са съгласни все ще има някой опонент, за който не е проблем това, че съседите му се наводняват поради повреди и дефекти по щранговете. Разбира се, че има законови способи, с които да принудите съседите да не се отлъчват и така да се намери адекватно решение за отстраняването на повредите.

Не бива да се отлагат ремонти по щранговете с оглед на:

 • Възникнали течове;
 • Наводнения;
 • Ниско налягане на водата, която трудно достига до горните етажи;
 • Основите на сградата и нейната стабилност са застрашени;
 • Неприятностите с мухъл, влага и плесен се превръщат в предпоставка за развитие на заболявания сред живущите.

Решението

Правилния избор е да се свържете със специалисти, които са наясно с ремонтите и смяната на щрангове по сгради в София. изключително важен е момента за наемането на професионалисти, тъй като имайте предвид, че този вид услуги и ремонти са специфични. Извършването на подмяна цялостна или частична преминава през определени етапи, което е от съществена значимост за по-нататъшното ефективно функциониране на ВиК инсталацията на сградата в София.вик услуги

Ето ги и основните етапи, с които е добре да бъдете първоначално запознати, за да не бъдете изненадани от естеството на провеждането на процеса смяна на щрангове:

 • Избор на екип – задължително търсете хора с дългогодишен опит и умения;
 • Изисквайте да се направи оглед преди предоставяне на оферта;
 • Изготвяне на план за цялостно или частично подменяне на щранговете в зависимост от тяхното състояние;
 • Провеждане на ремонти по график, съобразно това, че се налага спиране на водоподаването докато водопроводчиците работят;
 • Демонтиране на щрангове;
 • Монтиране на нови щрангове;
 • Укрепване;
 • Поставяне на топлоизолации;
 • Тест и гаранции.

Звучи не толкова сложно, но предвид състоянието на щранговете, които са дефектирали и корозирали може да се наложи да се отдели доста време за да се проведе наистина качествен ремонт. Въоръжете се с търпение, защото ще ви е нужно. От съществена значимост е да се наемат фирми и експерти, които наистина ще гарантират качество на ремонтната услуга.