Мебелирането на лятната вила

Най–чаканото време в годината, най–бързо протичащата ваканция! Животът кипи, а всички обичат да събират слънчеви лъчи и незабравими спомени. Хубаво е, ако разполагате с лятно кътче за отмора и зареждане с положителни емоции. Удобството да посетите другата си къща, дори да е извън сезона за море, е за предпочитане пред резервации и съобразяване с часове, дати.

Как да наредим пространството

Приобщаването на външните и вътрешните части предлага много възможности за споделяне на мебелировката. Атмосферата би трябвало да напомня във всеки детайл за летните мигове и слънчевото време. Светлите тонове на бежово, синьо и пясъчните нюанси са изключително подходящи за допълване на интериора. Лесно преносимите мебели и тези, които не биха се повредили от малко вода, са особено удачни.

Не забравяйте колко често ще влизате с пясък по сандалите. Почистването трябва да е лесно. Не е желателно поставянето на големи килими. Ако гладката повърхност ви се струва прекалено студена и негостоприемна, лека пътека с морски мотиви ще придаде завършен и уютен вид.

Цялостната концепция на помещенията трябва да наподобява външните площи. Плетени мебели и лесно преносими маси ще ви осигурят лесен начин да пренесете дневната и трапезарията на двора. Високи френски прозорци и леки завеси, светлина и растения, всичко трябва да имитира прохладен райски курорт, създаден за ваша  наслада и удобство.

Леглата

Спалните легла няма как да се увеличат от нищото, но подобен вид къщи могат да бъдат посетени от допълнителен брой гости по всяко време. Няма да сбъркате, ако заложите на разтегателни дивани. Те биха могли успешно да посрещнат нуждата от допълнително място за нощуване.

Не забравяйте и за отоплението. Да, говорим за лятна вила все пак – 35 градусовите температури не ни предоставят много място за разсъждение колко печки да използваме. Климатиците са неразделна част от обзавеждането, но една камина би имала еднакъв ефект, както през лятото, така и през зимата. Уютът и красотата, които е в състояние да ви предложи, са също толкова добри, колкото и отоплението през студените месеци. Никой не е казал, че трябва да си почивате на вилата само през топлите сезони. Няма нищо по–приятно от чаша вино край запаления огън, слушайки песента на морските вълни.

И не забравяйте! Важно е да носите със себе си добро настроение и слънцезащитни кремове. Банските не заемат кой знае колко място в багажа, а те са основното от което имате нужда. Топлите дни са гаранция за весели и незабравими купони.