Balkan Energy представя професионални съвети за избор на радиатори за отопление

радиатори

Избирането на уред за отопляване и изграждане на система, с която да си осигурите топлина и уют в дома наистина е от съществено значение. За да се разпространи ефективно топлината обаче е важно да имате предвид и това, че колкото определящ е уреда толкова решаваща е ролята и на радиаторите. Несъмнено в търсене на ефективен вариант няма как да не се възползваме от професионалните съвети, които днес ще ни представят от Balkan Energy. Радиаторите могат да се окажат както високоефективни така и една от най-неправилните инвестиции, които сме направили, ако не се спазят някои конкретни правила.

Да изясним видовото разнообразие

Моделите радиатори, които се ползват при изграждане на отоплителни системи се различават не само по размери и външен вид, а същевременно с това и според материала, от който са изработени. А това е основен момент, който би ги определил като:

  • Дългогодишни решения;
  • Икономични;
  • Адаптивни;
  • С висока ефективност;
  • Износоустойчиви и здрави.

Един от най-големите проблеми, които се забелязват при радиаторите за отопление е това, че корозират. Именно поради това днес новите технологии за изработка на такива тела се съсредоточават в материали, които са с висока корозивна устойчивост. Когато не корозират и се намалява риска от натрупване на варовик то се оказва, че действително това са тела, които могат да издържат достатъчно дълго във времето.

Безспорно ролята на вложения в производството на радиатори материал се оказва решаваща, а на радиатори – https://www.balkanenergy.bg/ можете дори сами да откриете разликите между тях.

Предстои да ви запознаем с видовете радиатори, които са най-разпространени на нашия пазар. Това са:

  • Чугунени радиатори

Така наречените още радиатори тип хармоника. Днес не са толкова разпространени, но преди десетилетия бяха основен елемент от отоплителните системи на много сгради.  характерно за тези радиатори е тяхното високо тегло както и дизайн, който задържа доста прах. Топлотдаващите им свойства не са забележителни, но пък по отношение на задържането на топлината действително са един доста удачен вариант;

  • Стоманени радиаториалуминиев радиатор

В каталога на Balkan Energy се предлагат панелни стоманени радиатори, които са с доказано качество. Изключително надеждни, здрави и елегантни като дизайн. Преимуществата на този вид радиатори са в това, че са достъпни като цена, а освен това наистина са една добра алтернатива. Недостатъка на тези радиатори е в това, че могат да бъдат лесно наранени и така антикорозивното покритие да бъде разрушено;

  • Алуминиеви радиатори

ТОП решения, отлични и високоефективни – така се определят тази варианти за отоплителни тела от експертите от Balkan Energy. Ако търсите високотехнологични решения на достъпни цени то ето, че точно с тези радиатори можете да си осигурите максимална ефективност през студените зимни дни. Те са с невероятни топлоотдаващи показатели, изключително здрави, леки, елегантни и вписващи се успешно в интериор от класически или модерен тип. Цените са нормални и достъпни, а дългогодишната им експлоатация оправдава вложените в такива радиатори средства.

На практика това са трите основни вида радиатори, които днес се ползват от българските потребители. Изключително иновативен тип са така наречените биметални радиатори, които са комбинирани като материал за направата им от стомана и алуминий. Приоритети им спрямо до тук изброените са много, но цената все още не е толкова достъпна за масовия потребител и е предпоставка за това тази технология да не е толкова предпочитана.

Радиаторите са разпространителите на топлината, от която се нуждае една инсталация. Отопляването е сериозно разходно перо в много домакинства и търсенето на рентабилно и по-икономично решение се оказва наистина решаващо за мнозина потребители. Изборът на правилните тела ще повлияят на стабилността на финансите ви през зимата. Така, че ако искате да ги контролирате във ваша полза се доверете на Balkan Energy и най-добрите радиатори, с които ще си гарантирате комфорт, топлина и уют.