Размери и термоустойчивост – два ключови елемента при избор на гръб за кухня

термогръб

Колкото значим е термоплота за всяка кухня то не по-малко важно е какъв гръб ще бъде избран. Неговата роля се приема като чисто естетична, но това което съветват специалистите е да се фокусираме върху такива решения, които са качествени и гарантирано надеждни. Причините за това се дължат на факта, че се нуждаем от защита на стената там където са позиционирани мивката и смесителя както и котлоните за готвене. Риска от пръски вода, влага, мазнини и замърсявания от храна е много висок, а това определено налага да вземем нещата в свои ръце. Предложенията днес са за термогръб размери Арена, в чиито каталог можете да откриете богато разнообразие от материали, десени и стилове.

Как се определя размера на гърба

гръб за кухняГърба на кухнята е важно да бъде пропорционален на цялото обзавеждане като размери. не е много естетично да поставите такъв само в зоната за готвене и миене на съдове. По този начин някак незавършена и не достатъчно естетична би била кухненската обстановка. А освен това не е изключено замърсявания да попаднат и в незащитената част на стената.

Размера се определя пропорционално на дължината на кухненската мебел. Термогърба всъщност е онзи свързващ елемент, който е така нужен като компонент между долния и горния ред шкафове. За да сте сигурни, че няма да допуснете грешки при поръчка се водете от:

  • Дължината на долния ред шкафове;
  • Дължината на горния ред шкафове;
  • Разстоянието между долния и горния ред мебели;
  • Ъглови детайли – в случай, че има такива.

По този начин ще сте наясно с общата квадратура на гърба, от който се нуждае вашата кухня. Не се допускат разминавания, тъй като те ще доведат до риск от навлизане на влага в мебелите и тяхното повреждане съветват от Арена.

Защо да бъде термоустойчив

Термоустойчивостта по принцип е приложима за такива детайли като плотовете, върху които поставяме топли съдове. Но все по-често клиенти залагат и на здрави гърбове, които също са с акцент за термоустойчивост. На практика това означава, че могат да получат качествен продукт, който няма да наруши своята цялост или външен вид заради прекалено високи температури особено в областта на зоната за готвене.

Издръжливостта на високи температури осигурява на домакинството:

  • Качествен гръб;
  • Вариант с дългогодишна експлоатация;
  • Естетична визия и комфорт;
  • Без деформации и риск от запалване.

Необходимост е тази особеност, така че при инвестиране в гръб не целете само и единствено естетичност, а се възползвайте от това какви са техническите особености и качества на продукта.