Струва ли си да инвестирате в термопомпа

термопомпа

Качественото и икономично отопление е в основата на това все повече потребители да търсят подмяна на уредите, с които достигат отлични условия на живот особено през зимните месеци. Стандартните електроуреди безспорно се характеризират с това, че цените им са достъпни, но експлоатационните разходи доста сериозни и отразяващи се негативно на нашите месечни фактури. Напоследък доста е заговори за термопомпите, които се характеризират с положителни качества по отношение на рентабилността, екологичността и възможността да бъдат използвани целогодишно. Но все още високата цена за термопомпа се оказва сериозен аргумент, който отблъсква масовия потребител.

По-висока инвестиция с бърза възвръщаемост

Това, което би могло да ви мотивира и да провокира при ремонт или покупка на нов имот да инвестирате в термопомпа е високата ефективност от експлоатацията на уреда. Въпреки, че цените им са изключително високи то определено това, което показва, че си струва да се вложат средства в такова решения са следните факти:

  • Термопомпите са най-екологичните решения за климатизация на имоти с различно предназначение;
  • Високотехнологични са;
  • Осигуряват отлична климатизация на обекта целогодишно;
  • Икономични са, благодарение на това, че използват ресурси от възобновяеми енергийни източници;
  • Възвръщаемостта на инвестицията е много бърза предвид минималните разходи при експлоатация;
  • Осигуряват както режим отопление и охлаждане така и подгряване на топла вода.

Равносметката показва, че един такъв уред се изплаща в рамките на 4-5 години в зависимост от спецификата на имота. А този факт е причина да се възползвате от уред, който освен всичко изложено до тук е с перспективна употреба без необходимост от профилактика или допълнително обслужване.

За повече чистота и уют

климатизацияВодещ момент, който с оказва от съществено значение за подбора на отоплителен уред е начина на обслужване, поддържка, обслужване и грижа по време на неговата експлоатация. Термопомпите може и да се предлагат на високи цени и да се приемат като уреди, които са по-скъпи за масовия потребител, но що се отнася до осигуряване на отлични условия за живот то безспорно няма как да не се фокусираме върху лекотата, с които тези високотехнологични решения се използват.

Опциите за употреба са свързани с:

  • Дистанционен достъп чрез мобилно приложение;
  • Бърз контрол чрез статичен термостат, от който настройвате температурата във всяко едно помещение;
  • Възможност за повишаване на ефективността от уреда, чрез свързването му с различни системи за разпространение на топлината – подова инсталация, парно с радиатори или вътрешни тела.

За оптимален уют и комфорт у дома сега можете да направите най-добрата инвестиция в уред, който независимо от по-високата си цена ще осигури оптимизиране на разходите за климатизация.