Двукрилни и трикрилни гардероби с плъзгащи врати – защо да се спрете именно на тях

Все още има много различни мнения по въпроса с гардеробите с плъзгащи врати. Голяма част от потребителите ги определят като съвършеното интериорно решение, когато става дума за обзавеждането на спалнята, докато други ги причисляват към графата „непрактичен избор“, защото се съмняват в техните функционални възможности, а те не са никак малко…

Днес ще си поговорим за точно този вид мебелни компоненти, както и ще се запознаем отблизо с предимствата на доста популярния двукрилен, трикрилен гардероб с плъзгащи врати. Ако ви е интересно да научите повече за този продукт, настанете се удобно и си направете любимото кафе  – ще бъде интересно!

Защо гардеробите с плъзгащи врати са по-доброто решение

Колебаете де дали да заложите на модел със стандартно отваряне или на такъв с „осъвременено“. Вашите съмнения изобщо не са безпочвени, защото подобно решение е изключително важно за нас като хора, които желаят да са заобиколени от уютен и актуален интериор… Друго важно нещо е да помислите и за размера, който отново се оказва с голямо значение.

Двукрилен или трикрилен модел – и в двата случая ще имате възможност да постигнете добра организация на личните вещи, но кой вариант би бил по-удачен съгласно индивидуалните ни потребности и площта на стаята? Нека първо изясни какви са преимуществата на гардеробите с плъзгащи врати, а след това ще разгледаме и останалите актуални въпроси. Моделите с подобно отваряне и затваряне са отличен избор, защото:

  • С тях можем да внесем ред при подредбата на безбройните лични вещи, които съхраняваме в двукрилния си или трикрилен гардероб. Ако ви е омръзнало да търсите дрехи и бельо, защото не разполагате с достатъчно практична мебел, ето че с моделите с плъзгащи врати това ще се промени;
  • Пълноценно оползотворяване на пространството в стаята. Стандартният модел изисква да осигурим достатъчно пространство пред него, за да можем да го отваряме. По друг начин обаче стоят нещата с подвижните прегради – в случая те се прибират настрани, което прави интериорния компонент още по-практичен;
  • Екстра естетика за спалното помещение и всяко друго. Елегантните решения са по вкуса на всекиго, което прави двукрилните и трикрилни гардероби с плъзгащи врати пръв избор за повечето потребители. Те излъчват стил и изящество, като лесно се вписват във всяко едно модно направление при интериора;
  • Широко приложение. Не и мислете че този вид мебел е подходяща само и единствено за вашата спалня. Тя може да послужи като място за съхранение дори и в офиса, където изобилието от вещи за организиране е отново налице.

Всички тези преимущества на двукрилните и трикрилните гардероби с плъзгащи врати са поредното доказателство, че си струва да инвестираме в тях и да заложим на мебел за спалнята с точно такъв дизайн.

Двукрилен или трикрилен модел да изберем

Решили сме да купим гардероб с плъзгащи врати, но с какъв размер е добре да бъде той. На двукрилен или трикрилен модел да заложим и как да вземем правилно решение?

Важно е да се отбележи, че тук всичко зависи от мястото, с което разполагаме, но и от потребностите ни в битов план – колко членно е семейството ни, за коя стая планираме да купим компонента, какво възнамеряваме да съхраняваме в него и др.

Логично е да заложите на трикрилните решения, ако имате нужда от повече пространство и обратното – да се спрете на двукрилните, ако компонентът ще играе ролята на допълващ елемент. Всеки трябва да прецени сам за себе си.

Откъде да го купим

Когато дойде моментът да решим на кой магазин за мебели да заложим, със сигурност има много върху какво да се замислим… Защото на пазара за мебели могат да се срещнат стотици търговци, които имат какво да предложат – Лени Стил сред водещите имена в света на интериора. В този магазин ще откриете много предложения в изискан стил и отлично качество.